Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Tips & triks

08.06.2018

Dresscodes

Smoking, mørk dress, pent - det finnes mange definisjoner på hvordan du burde kle deg, men det er vanskelig å vite hva som er riktig til nettopp din anledning. Hvordan burde jeg egentlig kle meg i bryllup? 

Det finnes ingen direkte fasit på dette, men nedenfor følger generelle retningslinjer for hvordan du følger en kleskode på best mulig måte. 

Som en generell regel anbefaler vi ikke å bruke rødt, hvitt eller svart i bryllup da dette er farger som enten tiltrekker seg mye oppmerksomhet, er forbeholdt bruden, eller som tradisjonelt sett ikke fungerer.

Pent antrekk
Mindre pyntet og nedtonet enn de andre kleskodene. Her kan du gjerne gå for knelangt, ikke lårkort, men pent og pyntet. Gjerne et skjørt og en pen topp kombinert med høye sko, eller en lett kjole. Har du en pen buksedress eller pene bukser kan dette også fungere.

Se for eksempel vår kjole "Jersey Dress Knee Length Royal"
 

Galla / kjole og hvitt

Galla regnes som en av de mest formelle kleskodene, og har i de siste årene blitt likestilt med kjole og hvitt ettersom de representerer samme grad av formalitet. Her er det lang kjole som gjelder, og gjerne med hansker. Kjolen kan også være kroppsnær og ha utringning, men alt med måte. Man står relativt fritt i forhold til fargevalg på denne kleskoden, men man skal prøve å unngå sort. I Norge regnes også bunaden som et gallaantrekk. 

Se for eksempel vår kjole "Jovani Hunter Green Sparkle Gown" eller andre gallakjoler her.

 

 

Smoking
Her kan man velge både kort og lang aftenkjole, men aldri lårtkort. Det skal fortsatt være pyntet!

 

Se for eksempel vår kjole "Navy T-shirt Lace Top"

 

Mørk dress

Mørk dress som kleskode er stilfullt, men åpner også samtidig for mindre formelle klær. Man kan bruke både kort og lang aftenkjole, men også pene bukser, buksedress og fine overdeler. 

Se for eksempel vår kjole "Selskapskjole Classic Navy".

 

Les mer...
26.05.2018

Hvordan velge kjole til gardeball?

Er du så heldig at du skal på gardeball? 

Hvis du aldri har vært på gardeball eller militære ball før er du nok kleskoden en av de største problemstillingene i forberedelsestiden før ballet. Hvilke regler skal jeg følge? Hvordan kjole skal jeg ha på meg? Åpen eller lukket rygg?

I utgangspunktet er militære ball, som gardeballet, tiltenkt som et formelt event. For menn betyr dette uniform, men for damene åpner det flere muligheter. Som en hovedregel skal kvinner ha på seg formelle og fotlange kjoler. Kjoler som går over kneet går under kategorien semi-formelt og er tradisjonelt ikke beregnet for formelle eventer som gardeball. 

Vi hos Anna Johnson & Friends anbefaler deg som skal på gardeball å velge en klassisk og elegant kjole med et godt snitt. I forhold til at gardeball er en formell anledning er det en fordel om kjolen ikke har dype utringninger, bar rygg, høy splitt osv. Hvis du faller for en kjole med noen av disse designene, er det en fordel om den f.eks kun har bar rygg og ikke bar rygg kombinert med høy splitt. 

Målet når man kler seg til et gardeball er å hedre militæret og den tjenesten du og/eller ditt følge har gjort gjennom året. Man skal følge kleskoden så godt man kan, men man skal heller ikke gå rundt å bekymre seg for at kjolen man har valgt ikke er bra nok. Gjerne snakk med følget ditt, gardistene har som regel en del god informajson om hvordan det er for deres respektive kompanier og i forhold til de som arrangerer ballet, da noen er strengere enn andre. Det viktigste er å ha sunn fornuft og velge en kjole man føler seg vel og fin i. Det blir en lang kveld og ikke minst - en fantastisk opplevelse!

 

Kilde: Hans Majestet Kongens Garde

 

Les mer...
26.05.2018

Riktig kjole til din figur

Hvilken kjole passer til min figur?

Du skal i et fint selskap. Et bryllup, en konfirmasjon, ball, et lag eller bare en pyntet begivenhet der du skal ha en pen kjole. Men hvordan kjole skal du velge kjole i forhold til din kroppsform?

For det første finnes det ingen fasit på hvilken kjole du burde velge, men basert på kroppstyper kan man hvertfall få en retningslinje på hva som kan være flatterende. Det aller viktigste er at man finner seg en kjole man føler seg vel og fin i!

 

Timeglass

Kjennetegn: smal midje, like brede hofter som skuldre, symmetrisk kropp

  • Velg gjerne en kjole som framhever midjen 

Eple

Kjennetegn: Smale hofter, bred rygg og skuldre

  • Utringning er veldig pent til en med eple-fasong
  • Gjerne en kjole med drapering i midje
Rektangel

Kjennetegn: midje, hofte og skuldre som er smale og i samme bredde 

  • Gå gjerne for en rett kjole med morsomme detaljer og rysjer

Pære

Kjennetegn: hoftepartiet er det bredeste partiet, ofte ikke så definert midje

  • Gjerne gå for en kjole med smal underdel, og overdeler som tar mer oppmerksomhet

Opp-ned-kjegle

Kjennetegn: skuldre bredere enn hoftene, smale hofter, smalt liv

  • Gjerne v-skjæring og en dypere utringing
  • Har du denne kroppsformen er gjerne lommer, legg og folder flatterende over hoftene

Les mer...